Γυναικολογική Ογκολογία

Γυναικολογική Ογκολογία

Η Γυναικολογική Ογκολογία αποτελεί στη Γερμανία, και στις μεγάλες χώρες παγκοσμίως, επίσημη υπο-εξειδίκευση τουλάχιστον 3 ετών μετά την απόκτηση της ειδικότητας Μαιευτικής-Γυναικολογίας με προαπαιτούμενα και εξετάσεις. Το χρονικό πλαίσιο δεν ορίζει από μόνο του τη διάρκεια της εξειδίκευσης, αλλά περισσότερο ο αριθμός και η πολυπλοκότητα των διαγνωστικών εξετάσεων, των χειρουργικών επεμβάσεων, των χημειοθεραπειών, καθώς φυσικά και η ικανότητα του γυναικολόγου-ογκολόγου. Η εξειδίκευση αυτή λαμβάνει χώρα σε μεγάλες πανεπιστημιακές μονάδες, που πληρούν τα διεθνή κριτήρια για την εκπαίδευση των ιατρών. 

Η υπο-εξειδίκευση περιλαμβάνει την πρόληψη και θεραπεία του καρκίνου της μήτρας, του τραχήλου, των ωοθηκών, του αιδοίου, του κόλπου και του μαστού.

Οι ασθενείς από τις παραπάνω ασθένειες, θα πρέπει να αντιμετωπίζονται μόνο από τον εξειδικευμένο γυναικολόγο-ογκολόγο, καθώς είναι αποδεδειγμένο ότι έτσι βελτιώνεται το προσδόκιμο επιβίωσης και η πιθανότητα για πλήρη ίαση των ασθενών, καθώς επίσης μειώνονται οι μετεγχειρητικές επιπλοκές. 

Ο σχεδιασμός της θεραπευτικής στρατηγικής είναι κομβικής σημασίας για το καλύτερο ογκολογικό αποτέλεσμα καθώς λάθη σε αρχικά στάδια π.χ αφαίρεση οργάνων χωρίς χρήση εξειδικευμένων τεχνικών, είναι μη αναστρέψιμα και μας στερούν την δυνατότητα χρησιμοποίησης ελάχιστα επεμβατικών καινοτόμων τεχνικών.

Η θεραπεία της ασθενούς με γυναικολογικό καρκίνο δε σταματάει με τη διενέργεια του χειρουργείου για την αφαίρεση του όγκου, αλλά συνεχίζεται να ελέγχεται μετεγχειρητικά, σε τακτά χρονικά διαστήματα, από τον γυναικολόγο-ογκολόγο για τη συνέχιση της θεραπείας και την έγκαιρη διάγνωση τυχόν υποτροπής.

Ο εξειδικευμένος γυναικολόγος-ογκολόγος Γεώργιος Γήτας κατά την πολυετή θητεία του στο Ογκολογικό Κέντρο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου UKSH University Schleswig Holstein του Lübeck (επίσημο ογκολογικό κέντρο εξειδίκευσης ASGO) ως διευθύνων του Κέντρου Ενδοσκοπικής και Ρομποτικής Χειρουργικής, αντιμετώπιζε καθημερινά περιστατικά με γυναικολογικό καρκίνο, είτε ως πρώτη διάγνωση, είτε σε κατάσταση υποτροπής. Έχει καταξιωθεί σε κορυφαίο επίπεδο για την καταπολέμηση του γυναικολογικού καρκίνου ως διευθύνων του πασίγνωστου Κέντρου Γυναικολογικής Ογκολογίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Charité Campus Mitte του Βερολίνου, πραγματοποιώντας πολύπλοκα χειρουργεία για τη θεραπεία της νόσου με τη χρήση προχωρημένων τεχνικών.

Ο Γεώργιος Γήτας είναι επί του παρόντος είναι διευθυντής της Γυναικολογικής-Ρομποτικής Κλινικής του Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης.

Για ραντεβού καλέστε μας 2310 230 330 698 2786772