Μαιευτική

Μαιευτική

Η εγκυμοσύνη και ο τοκετός ίσως αποτελούν την πιο σημαντική στιγμή της ζωής των μελλοντικών γονέων. Οι γονείς πρέπει να είναι αισιόδοξοι και να απολαμβάνουν αυτές τις ανεπανάληπτες στιγμές, καθώς στις περισσότερες περιπτώσεις η εγκυμοσύνη και ο τοκετός εξελίσσονται ομαλά χωρίς επιπλοκές.

Συμβουλές για την εγκυμοσύνη

Να τρώτε ακολουθείτε μια υγιεινή διατροφή (επιλέγοντας άφθονα φρούτα, δημητριακά ολικής άλεσης, λαχανικά, ψάρι, άπαχο κρέας κ.λπ.)

Να ασκείστε, μετά από συνεννόηση με το γιατρό σας.

Μειώστε το άγχος στη ζωή σας.

Προστατευτείτε από τις λοιμώξεις. Πλύνετε καλά και συχνά τα χέρια σας, μην τρώτε ωμό κρέας, ψάρι ή μη παστεριωμένο τυρί κτλ.

Πάρτε μια υγιή ποσότητα βάρους (όχι πολύ ή πολύ λίγο).

Ενημερωθείτε για τη φυσιολογική εξέλιξη της εγκυμοσύνης και του τοκετού.

Μιλήστε ανοιχτά με τον γιατρό σας.

Η σωστή ιατρική παρακολούθηση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, με γνώμονα τις σύγχρονες οδηγίες, μπορεί να μειώσει ακόμα παραπάνω τους κινδύνους για έμβρυο και μητέρα, είτε δρώντας προληπτικά είτε θεραπευτικά. Οι παρεμβάσεις αυτές βοηθούν όχι μόνο βραχυπρόθεσμα αλλά και μακροπρόθεσμα στην ασφαλή και σωστή ανάπτυξη του μωρού σας. Σε περίπτωση επιπλοκών κατά τη διάρκεια του τοκετού, η γρήγορη και σωστή αντίδραση του μαιευτήρα, είναι καθοριστικός παράγοντας για την ασφάλεια του μωρού και της μητέρας του. Για ευνόητους λόγους, οι κυήσεις υψηλού κινδύνου απαιτούν ιδιαίτερη παρακολούθηση.

Ο Γεώργιος Γήτας εξειδικεύτηκε κατά την 11χρόνη παραμονή του στη Γερμανία στη Μαιευτική-Γυναικολογία, σε νοσοκομεία με Μαιευτικό Τμήμα επιπέδου 1 (δηλαδή επιπέδου φροντίδας όλων των μαιευτικώνπεριστατικών ανεξαρτήτου ηλικίας κύησης και βαθμού επικινδυνότητας), αποκτώντας εξαιρετική εμπειρία στη Μαιευτική. Στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο UKSH University Schleswig Holstein του Lübeck ήταν πάντα σε ετοιμότητα, επί 24ώρου βάσεως, για να αντιμετωπίσει περίπλοκα μαιευτικά περιστατικά πολύ υψηλού κινδύνου, στα οποία οι Ειδικοί Μαιευτήρες χρειάζονταν βοήθεια (μαιευτικές υστερεκτομές, ακραίες συμφύσεις μετά από προηγηθείσες καισαρικές, δύσκολους κολπικά επεμβατικούς τοκετούς, δυστοκία ώμων νεογνού κτλ.). Το ίδιο ίσχυε και όταν υπηρέτησε ως διευθύνων του Γυναικολογικού Κέντρου του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Charité Campus Mitte του Βερολίνου, όπου αντιμετώπιζε τις πιο δύσκολες μαιευτικές επιπλοκές.

Ο Γεώργιος Γήτας είναι επί του παρόντος είναι διευθυντής της Γυναικολογικής-Ρομποτικής Κλινικής του Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε τα ενημερωτικά άρθρα του κ. Γήτα:

Για ραντεβού καλέστε μας 2310 230 330 698 2786772