Ουρογυναικολογία

Ουρογυναικολογία

Η Ουρογυναικολογία αποτελεί υποειδικότητα της Μαιευτικής-Γυναικολογίας και ασχολείται με παθήσεις του γεννητικού και του κατώτερου ουροποιητικού συστήματος της γυναίκας (ακράτεια, πρόπτωση πυελικών οργάνων κτλ). Αποτελεί αναγνωρισμένη υποειδικότητα ιατρικών εταιρειών (AGUB Γερμανίας).

Οι παθήσεις αυτές δεν είναι συνήθως απειλητικές για τη ζωή, παρόλα αυτά προκαλούν τεράστια επιβάρυνση στην καθημερινή και σεξουαλική ζωή των γυναικών. Οι σύγχρονες θεραπευτικές επεμβάσεις, είτε φαρμακευτικές είτε χειρουργικές, προσφέρουν οριστική λύση στο πρόβλημα των γυναικών με ελάχιστα επεμβατικό τρόπο.

Κομβικό σημείο στην αντιμετώπιση αυτών των ασθενών είναι η σωστή διάγνωση και η στοχευμένη θεραπεία, με επιλογή της κατάλληλης χειρουργικής τεχνικής, η οποία απαιτεί γνώση, εμπειρία και χειρουργική ικανότητα, καθώς οι ουρογυναικολογικές επεμβάσεις πραγματοποιούνται κολπικά, λαπαροσκοπικά και ρομποτικά και απευθύνονται σε χειρουργούς προχωρημένου επιπέδου.

Ο κ. Γήτας διετέλεσε επί σειρά ετών διευθύνων του Κέντρου Ουρογυναικολογίας και Ενδοσκόπησης του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου UKSH Lübeck της Γερμανίας, θεραπεύοντας τις πιο πολύπλοκες και προχωρημένες μορφές ακράτειας και πρόπτωσης των πυελικών οργάνων. Η αντιμετώπιση τους ήταν κολπική ή ενδοσκοπική, δηλαδή με τη χρήση της λαπαροσκοπικής ή ρομποτικής χειρουργικής, ή και αρκετές φορές συνδυαστικά με τη χρήση εξειδικευμένων τεχνικών (λαπαροσκοπική Burch, TVT, κολπικό πλέγμα 4ων ή 6 σημείων, ενδοσκοπική υστερο- κολποπεξία με χρήση πλεγμάτων, pectopexy, Amreich-Richter fixation κτλ). Αξιοσημείωτο είναι ότι ο κ. Γήτας πραγματοποιεί την πρόσθια και οπίσθια κολπορραφία (ανόρθωση της κύστης και καθίζηση του εντέρου) και ενδοσκοπικά, χωρίς τομές στον κόλπο, μια τεχνική που πραγματοποιείται σε ελάχιστα κέντρα του εξωτερικού παγκοσμίως. Ο κ. Γήτας συνέχισε την φροντίδα των ασθενών με ουρογυναικολογικά προβλήματα και κατά τη θητεία του ως διευθύνων του πασίγνωστου Γυναικολογικού Κέντρου του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Charité Campus Mitte του Βερολίνου.

Επί του παρόντος είναι διευθυντής της Γυναικολογικής-Ρομποτικής Κλινικής του Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε τα ενημερωτικά άρθρα του κ. Γήτα:

Για ραντεβού καλέστε μας 2310 230 330 698 2786772